Βύρωνας (Νέα Ελβετία)

Βύρωνας (Νέα Ελβετία)
210- 7648334
Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 58-60 & Καραολή-Δημητρίου

"Κάθε μέρα στα So easy είναι μια νέα εμπειρία ζωής: για μας, για τα παιδιά μας και για τους γονείς. Ας τη ζήσουμε!

Για μας στα So easy το κάθε παιδί είναι μοναδικό. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τις ιδιαίτερες δεξιότητές του και να τις αναπτύξουμε αποτελεσματικά, προκειμένου να καταφέρει να κατακτήσει την ξένη γλώσσα ουσιαστικά και ολοκληρωτικά.

Συνδυάζουμε την μακρόχρονη, εξειδικευμένη εμπειρία και το σύγχρονο προφίλ με την αγάπη μας για το παιδί και το μεράκι για τη δουλειά μας. 

Στα So Easy η μάθηση των ξένων γλωσσών είναι ένα ταξίδι προς την επιτυχία. Και επιτυχία για μας σημαίνει να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να αγαπήσει, να μάθει σωστά και να κάνει τις ξένες γλώσσες κομμάτι της δικής του ζωής".

Τζίνα Ρούπακα, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος So Easy Βύρωνα (Νέα Ελβετία)

φροντιστήριο ξένων γλωσσών |Βύρωνας (Νέα Ελβετία)

Μαθήματα IELTS στην περιοχή Βύρωνας (Νέα Ελβετία) |So easy

προετοιμασία και πτυχία TOEIC

ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων|So easy

ξένες γλώσσες αγγλικά μαθήματα για παιδιά και εφήβους

τμήματα ενηλίκων

ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων

προετοιμασία πτυχία TOEIC IELTS GMAT

φροντιστήρια ξένων γλωσσών

ΝΕΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!

Πόσες φορές δεν ακούσαμε ( και κάποιοι από εμάς ακούμε ακόμα στα αυτιά μας ) τη μαμά, το μπαμπά ή ακόμα και το δάσκαλο να μας λέει τέτοια εποχή: ‘Άντε λοιπόν…. Τελειώσαν τα ψέματα… τώρα ο κάθε κατεργάρης στον μπάγκο του!!!’.

Από τη θέση του γονέα, αισθάνομαι κάθε τέτοια εποχή ανάμικτα συναισθήματα: από τη μια θέλω να ξεκινήσει το χειμερινό πρόγραμμα, να…. μπούμε πάλι σε ‘τάξη’ να ξαναβρώ λίγο δικό μου χρόνο –έστω και μέσα από τις δουλειές που πρέπει να κάνω- να ησυχάσω από τις φωνές και ενίοτε τους παιδικούς τσακωμούς και από την άλλη δυσκολεύομαι πολύ να αφήσω την πιο χαλαρή καλοκαιρινή καθημερινότητα και τις ‘φατσούλες’ των μικρών μου διαβολάκων.

Από τη θέση του δασκάλου, αισθάνομαι κάθε τέτοια εποχή ανανέωση και ενέργεια, έτοιμη να βιώσω όλο και περισσότερες δημιουργικές προκλήσεις μέσα από μια ακόμα καινούργια σχολική χρονιά, έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό απλόχερα σε όλους τους μαθητές μου.

Συνειδητοποιώ όμως, ότι σπάνια μπαίνω στη θέση του παιδιού. Και αυτό είναι το μικρό μυστικό που μοιράζομαι μαζί σας για να βοηθήσω όλους μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας σε μια ομαλή και ευχάριστη επανένταξη στα σχολεία τους. Πρωταρχικά λοιπόν θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση των παιδιών μας και να συνειδητοποιήσουμε (ή ακόμα και να θυμηθούμε όσοι μπορούμε) ότι κάθε τέτοια εποχή τα παιδιά βιώνουν μια απώλεια. Την απώλεια της ξεγνοιασιάς, της χωρίς σοβαρές υποχρεώσεις δικής τους ζωής που τόσο τη δικαιούνται. Μόλις βιώσουμε αυτό το συναίσθημα, αυτόματα σχεδόν θα καταλάβουμε ότι δεν ωφελούν ούτε τα κηρύγματα ούτε οι κρίσεις και πολύ περισσότερο ούτε οι απειλές προς το παιδί. Πόση ανακούφιση πιστεύουμε ότι μπορεί να δίνει στο παιδί μια φράση τύπου «Εντάξει… δεν έχεις παράπονο!!! Τρεις ολόκληρους μήνες καθόσουνα!!». Καμία!

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε?? Θα συνοψίσω 3 απλά βήματα που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τόσο το παιδί όσο και τη σχέση μας μαζί του:

1. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να σας περιγράψει ή να σας δείξει πώς νιώθει. Αφήστε το να εκτονώσει συναίσθημα και σκέψεις. Εσείς απλώς ακούστε το και δείξτε του ότι το καταλαβαίνετε. Δεν χρειάζονται πολλά ή συμπονετικά λόγια. Απλώς να είστε δίπλα του και να του δώσετε την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του αυτό που νιώθει χωρίς να προτρέξετε ούτε να το διορθώσετε ούτε να το παρηγορήσετε.

 2. ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ: μαζί με το παιδί προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τι είναι αυτό που  νιώθει ότι χάνει περισσότερο. Προσέξτε όμως… πιθανόν το παιδί να μιλάει περισσότερο για το ‘βάσανο’ του σχολείου. Εσείς πρέπει να το βοηθήσετε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι το σχολείο αυτό που του φέρνει τη θλίψη και τον εκνευρισμό αλλά κάτι που έχασε … κάτι που πρέπει να αφήσει πίσω. Αφού προχωρήσετε σε αυτή τη μικρή αλλά σπουδαία ανακάλυψη, μην ξεχάσετε να συνοψίσετε και να επιβεβαιώσετε αυτό που νιώθει το παιδί μαζί του.

3. ΒΡΕΙΤΕ ΔΙΕΞΟΔΟ : με δεδομένο ότι και εσείς και το παιδί ξέρετε πια καλά τι είναι αυτό που του λείπει καλέστε το παιδί να σκεφτεί μαζί σας πιθανούς τρόπους που θα του έδιναν παρόμοια ευχαρίστηση με αυτή που πρέπει να αφήσει πίσω. Στην αρχή μοιάζει δύσκολο αλλά πολύ γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι είναι απόλυτα εφικτό. Και μάλιστα μην εκπλαγείτε όταν δείτε το ίδιο το παιδί να βρίσκει τους πιο απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους (μια τακτική προγραμματισμένη συνάντηση με φίλους, ένα απόγευμα μόνο δικό του μαζί σας κάθε εβδομάδα , μια δραστηριότητα που θυμίζει καλοκαίρι….). Προς Θεού όμως!! Μη βιαστείτε να βρείτε εσείς τη λύση στο παιδί αντί για κείνο και προπάντων μην προσπαθήσετε να … ‘δωροδοκήσετε’ το παιδί με ένα νέο παιχνίδι ή την καινούργια έκδοση του Playstation, I Pod/Pad/ Phone…..!!!   

Ξέρω ότι σε πολλούς από τους αναγνώστες μου όλα αυτά μπορεί να φαίνονται θεωρητικά, υπερβολικά ή ακόμα και ουτοπικά. Όμως η εμπειρία στην πράξη είμαι σίγουρη ότι θα σας δείξει ακριβώς το αντίθετο. Δοκιμάστε τη με θάρρος αλλά και συνέπεια. Για να πάψει πια να ηχεί στα αυτιά μας αυτή η τόσο άστοχη και μάλλον απειλητική προτροπή, αφού… ποτέ και κανένα καλοκαίρι δεν ήταν και δε θα μπορούσε να είναι ψέμα και φυσικά ποτέ και κανένα παιδί δεν ήταν, δεν έγινε και δε θα γίνει  … ‘κατεργάρης’.

Τζίνα Ρούπακα

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη So Easy Βύρωνα ( Νέα Ελβετία) 

Μάθε περισσότερα